Den bedste brunch i Ringsted? La Rustica!

bedste brunch la rustica familie

Hvor finder du den bedste brunch i Ringsted? Det skal jeg sige dig: på La Rustica i Ringstedet!

Når vi kører fra København og mod familien i Jylland, har vi fået en lille tradition med at køre ind og få brunch på La Rustica i Ringstedet. Det ligger nemlig lige ved af- og tilkørslen til motorvejen, så det er nemt at køre ind og få lidt hurtig mad. Vi vælger altid brunch, fordi det passer med at vi plejer at køre lørdag om formiddagen, uden at spise morgenmad. Når vi så rammer Ringsted omkring kl. 10, er vi ved at være sultne og vi kører ind og får noget at spise, og så afsted igen. Det er også en god måde at få strakt benene og få lille tis-pause på, inden man tager det sidste ryk over Fyn og gennem Jylland.

Hvis vejret er godt og vi kører om sommeren, for eksempel når vi skal besøge familien i sommerferien, kan vi også sidde udenfor at spise på deres fine terrasse. Det giver altid lige lidt ekstra hygge fra morgenen af.

Det er super nemt, fordi vi bare behøver at hive børnene op og ud af sengen og så afsted. Desuden koster deres buffet kun 139 kr. for voksne og 79 kr. for børn under 12 år. Og hvis alternativet er en tur på McDonalds, giver jeg gerne de ekstra kroner for at mine børn får en ordentlig morgenmad i stedet for en fedtet burger.

Hvad er der i?

Hele konceptet bag La Rustica er at det er italiensk inspirerede retter, og buffeten er selvfølgelig ingen undtagelse.

Buffeten består af det samme som de serverer på deres brunchtallerkener i hverdagene. Der er røræg med bacon, brunchpølser, italienske pandekager med ahornsirup, ost, lidt forskellig frugt og grønt, parisertoast med mozzarella og skinke, marmelade, lidt kager, græsk yoghurt med honningristet müsli, friskbagt brød og forskelligt pålæg som lufttørret skinke og italiensk salami. Altså alt hvad der hører til en lækker velnærende brunch, og som du ikke behøver at have dårlig samvittighed over at have serveret for dine børn. Desuden er der også fri kaffe, te og juice til at skylle det hele ned med inkluderet i buffeten.

Børnene er desuden vilde med det, og de kan tage hvad de selv vil have fra buffeten, uden at du behøver at løfte en finger.

Når alle er mætte og vi er færdige med at spise, hopper vi i bilen igen og sætter kursen mod Jylland. Ofte er børnene så trætte efter maden, at de sover en times tid bagefter – lækkert med lidt ro på bagsædet!

En ekstra fin detalje ved La Rustica i Ringsted, er at det ligger i Ringstedet shopping center. Det betyder, at hvis det for eksempel er en fødselsdag vi er på vej til Jylland for at være med til, kan vi altid finde en fødselsdagsgave eller en værtindegave, hvis tiden har været knap inden vi skulle afsted. Det center har allerede reddet mig mere end én gang! 😉